14 Temmuz 2009

Hangover


Fragmandan hareketle gitmeye karar verdiğim ender filmlerden biri oldu bu film. Adını bile bilmediğim "Old School"'un yapımcılarından diye hafızasız yeniyetmelere gazlanan filmin kendi adıma referansı Road Trip adlı filmdir.

Evet, "Las Vegas - Bekarlığa Veda partisi" teması ve estetik anlayışıyla akıllara hemen aşırı sevdiğim Very Bad Things'i getirmiyor değil... ama göze parmak, grotesk seks komedileri etrafımızı kuşatmışken kara mizah emaresi dahi gördüğünde can yeleğine sarılır gibi sarılıyor insan. Orjinallik falan düşünmüyor. IMDB kullanıcılarının da filme çaktığı 8.3 ile top 250'de 130 küsürlerde kendine yer bulması ise beklentiyi körükleyen bir diğer etken.

Ancak bunca beklenti ile gittiğim bu filmde mizahı bulmuş olsam da karasını bulamadım dostlar(En azından beklediğim kadar). Gülmedim dersem ağzımı burnumu kırarlar ama.

Hikaye oldukça klasik... Afacanlarımızın Las Vegas'a gelerek kendilerini kaybederken; bir taraftan da kendilerini bulma metaforu üzerinden ilerliyor ve berbat bir metafor kullanımı ile "aradığımız şeylerin aslında ne kadar gözümüzün önünde olduğu" mesajı ile "ama neden?" dedirterek sonlanıyor.

Bu kadar eleştirmemin nedeninin sadece yüksek beklenti olduğunu belirtmek isterim. An itibarı ile yazın en eğlenceli filmi. Elle tutulur bir değerlendirme isteniyorsa eğer 7 veririm 10 üzerinden. Ortam oluşmasını beklemeyin bizzat oluşturup gidin bence.

Her daim beğendiğim Heather Graham'i ve beni bu filme tek başına çeken, bir fotosunu yukarıda bir fotusunu aşağıda göreceğiniz, mükemmel bebeği öperek bitiriyorum yazımı.
Sağlıcakla kalın.

2 yorum:

trapano

bebek firarda 2

şerbetçi

heather ablayı seviyoruz.

Herkes Yazıyor  © 2009