23 Mayıs 2009

Nba Konferans Finalleri


Aslında yukardaki resimlerin ne kadar da ortak noktası olacaktı eğer King Lebron son saniyede gerçekten de King olduğunu göstermeseydi.

Nba Konferans finalleri gerçekten de müthiş karşılaşmalara, nefes kesen son saniyelere sahne oluyor. Batıda Denver, oldukça yorulmuş ve bir bakıma özgüvenini yitirme noktasına gelen Lakers karşısında tüm varlığı ile mücadele ediyor. Doğuda ise milli gururumuz Hido hayatında ilk kez playofflarda yapması gerekenleri doğru yaparak, övünebileceğimiz bir performans ortaya koyuyor.

Batı konferansı ile başlayalım yazımıza. İlk iki maç gösterdi ki, maça iyi başlamak o maçı kazanmak için yeterli değil. İlk maça fırtına gibi başlayan Denver maç sonunu oynama başarısını gösterememiş, Kobe'nin de müthiş oyunu sonucunda ilk maçı genel olarak kötü oynayan Lakers'a bırakmışlardı. İkinci maç ise neredeyse ilk maçın tersi şekilde oynandı. Lakers pota altında yaratması beklenen üstünlüğünü, neredeyse ilk çeyrekteki tüm sayılarını hücum ribaundları ile bularak, ortaya koydu. Ancak bu kez de maça kötü başlayan Billups-Carmelo ikilisi sahneye çıktı ve Batıda seriyi 1-1'e getirdi. Bu serinin diğer dikkat çeken oyuncuları ise Lakers'dan Ariza ve Denver'dan Kenyon Martin oldu. Ariza, Kobe'nin dahi durduğu anlarda sahneye çıkarak önemli bir oyuncu olduğunu tekrar gösteriyor. Ayrıca ilk maçı kazandıran top çalmayı yapması da yine Ariza'nın önemini ispatlayan bir başka durum. Kenyon Martin ise sezon içinde pek de önemli bir skor opsiyonu değilken, bulduğu sayılar ile Lakers'a karşı sorunlu Denver pota altının belki de ortaya fazla çıkmamasını sağlayan en önemli oyuncu konumunda.

Doğu konferansına geçtiğimizde ise aslında durum Batı'dan çok da farklı değil. 8-0 lık iki seri ile finale gelen Cavs ölümsüz olduklarına inanma noktasında çıktı ilk maça. Fırtına gibi bir giriş yapan Cavs farkı 16 sayıya çıkarmayı başarsa da, Hido ve Superman önderliğinde kendine gelen ve şut ritmini bulan Orlando müthiş bir atak ile maçı kazanmayı bildi. İlk maçta ortaya çıkan önemli bir nokta, Orlando'nun bir bakıma Cavs'ı yani Lebron'u durdurma yolunu biliyor olduklarını göstermeleri idi. Tek başına sayı atmaya başlayan Lebron tam da Orlando'nun istediği bir oyun oluşmasını sağladı. Bu arada Boston'un Howard'ı savunmada ki başarısının da geç gelen bir takdir alması gerekliliği ortaya kondu bu maçta. Bu sabah oynanan ikinci maç da ilk maçın birebir kopyası olarak başladı ve küçük bir mucize haricinde aynı şekilde de bitti. Hido'nun müthiş son saniye basketine, Lebron son saniyenin daha bitmediğini hatırlatarak mucizevi bir üçlük ile maçı Cavs'a getirdi. Ancak seri Orlando'ya 2-0 Orlando üstünlüğü ile gidiyor gibi bir görüntü de var ortada açıkçası.

Şunu da söylemeden geçmem imkansız. Turkcell süper lig hakemlerinin üstüne aşırı gidildiği Cavs'in sahasında oynanan şu iki maç ile ortaya çıkmış oldu. Hido ve Howard'ın her iki maçta da haksız faullerle kenara yollanmalarının dışında; Lebron'a hiçbir şekilde faul çalınmaması, bir potanın altında hücum faul çalınan pozisyonun diğer pota altında savunma faulü olarak görülmesi ve bunların hep Cavs lehine gerçekleşmesi, ikinci maçta alenen Mo Williams'a çalınması gereken teknik faulün çalınamaması...... gibi birçok acınası hakem hatası kafalarda soru işaretleri oluşturmakta. Orlando bu anlamda evine 1 galibiyet alıp dönerek ev sahibi avantajını kazanmış sayılabilir. Son sözlerimi de Varejao karaktersizine ve her zaman sevmesem de saygı duyduğum Ben Wallace ile ilgili olarak söylemek isterim. Ya Varejao ne karaktersiz, ne adi, ne haysiyetsiz şerefsiz, çüğ süt emmiş insansın. Ve sen Ben Wallace yakıştı mı sana Varejao çakması yumuşaklıklar yapmak. Ayıp, cidden çok ayıp.

Lafın özü; Favoriler Lakers ve Cavs'in finali pek çok kişinin beklentisi. Ancak özellikle Orlando bu beklentiyi boşa çıkarabilir gibi görünüyor. Kanaatimce eğer Denver - Magic finali seyredilirse ve bu oyununu sürdürebilirse Playoff MVP'si olarak da Hido gösterilirse kimse şaşırmamalı.

3 yorum:

trapano

sagdaki maç takip ettiğim son seri olabilir. ozamanlar seattle supersonicste gary payton vardı yanılmıyosam:) utahta hornacek stockton malone russell falan vardı sanki. aman neyse işte

-2

varejao yere düşüp bir daha kalkamasın, mo williams'ın elaleme fırlattıgı toplar geri sekip kendi götüne girsin..

gorta'yı bile çıldırttınız ulan ey hakemler!

berthelemy

nba yönetimi cavs lakers lebron-kobe finalini istiyor. hakemleri anlayışla karşılıyalım:) bende yönetimde olsam bunu isterdim. denver-orlando finalini kusura bakmayın ama kimse merakla takip etmez.

Herkes Yazıyor  © 2009