16 Haziran 2009

The End

Ve Nba finalleri sona erdi, Lakers şampiyonluğa ulaştı. Hakedenin şampiyon olduğu güzel bir sezon geride kaldı böylece. Akıllarda kalan bazı noktalara ve gelecekle ilgili sorulara kısaca bakalım:

1) Kobe acaba rahatlayacak mı?

Kobe üzerindeki yükü bir anlamda atmış oldu. Shaq olmadan şampiyon olamayacağı iddia edilen Kobe, şampiyonluk kazanma şansını 2008'de de yakalamış ancak Garnett'in ve Boston'un alevli gözlerine yenik düşmüş, bu şansı kullanamamıştı. Bu finallerde oynadığı oyun, kazandığı MVP ödülü ve şampiyonluk ile Kobe kendini, aslında gerekli olmasa da, tam olarak ispat etmiş oldu. Kobe'nin bu sezonun ardından rahatlayacağını düşünmek ise yanlış olur. Zira henüz Lebron ile kozlarını paylaşamadılar...

2) Phil Jackson nereye kadar devam eder?

Önce Jordan sonra Shaq-Kobe ikilisi ve şimdi de Kobe ile şampiyonluklar elde eden Phil 10. şampiyonluk yüzüğünü elde etti ve Nba tarihine adını tek başına yazdırdı. Bu rekoru ilerletme şansının çok fazla olduğu da ortada. Bakalım ilerde takma ihtimali olan şapkalarda romen rakamları kaça kadar çıkacak.






3) Hidayet ne yapacak?

Hido müthiş bir sezon geçirmese de müthiş bir playoff geçirdi. Önce Paul Pierce'ı, daha sonra Lebron'u alt eden Hido, Kobe'ye karşı da aslında müthiş bir performans sergiledi. Ancak iki takım arasındaki tecrübe farkı, Phil-Van Gundy arasındaki tecrübe farkı, Orlando'nun oyun kurucusuz oynaması... gibi sebeplerden şampiyonluğu kaçırdı.

Ayrıca burda Hido'nun beni ve tanıdığım bazı arkadaşları göt ettiğini de belirtmem lazım. Hido bu sezona kadar herhangi bir playoffta değil başarılı, vasata yakın bir performans dahi gösterememişti. Ben onu yine kendimce savunmuştum ama olmamıştı. Bu sezon ise bana gerek bırakmadı, gerçek bir süperstar gibi oynadı.

Peki Hido ne yapacak? Orlando şartlarını zorlayacağını belirtti. Hido ise takımda kalmak istediğini ancak yapacağı sözleşmenin de onun için önemli olduğunu açıkladı. Lewis "gerekirse onu kaçırırım" diyecek kadar ileri bile gitti, Hido'nun takımda kalması yönündeki görüşlerini belirtirken. Detroit, Portland, Toronto, Sacramento gibi takımlar şimdiden onu istediklerini bildirdiler.

Hido Orlando'da kalır ve oyun kurucular az da olsa iş yaparlarsa bu sezon kazandıkları tecrübe ile seneye şampiyon olma ihtimalleri daha artacaktır. Ayrıca playoff performansına yakın bir performans bu kez Hidayet'in Allstar olmasını da hemen hemen garantileyecektir. Peki takımdan ayrılırsa ne olur? İşte orası meçhul. Hidayet için durum gideceği takıma bağlı iken Orlando'nun bu başarıyı tekrarlaması ise zor gözüküyor.

Biraz daha bekleyip gelişmeleri hep beraber görücez.


3 yorum:

Zaphod

Orlando yeni bir oyun kurucu bulmazsa Hidayet durmasın kaçsın derim. Zirveye ulaşmışken harcamasın kendini. Lewis ve Howardla çok iyi anlaşıyorlar ama Jameer Nelson gibi sokak basketbolcularıyla hücumda her zaman sıçacaklardır. Belki Alston ama o adam da 2 atak arasında bile istikrarsızlığını belli edenbilen dengesiz bir oyun oynuyor. O yüzden ben de sağlam bir oyun kurucunun gelmesi ve Hidayetin Orlandoda kalmasından yanayım.

-2

portland'a uyar bence. final tecrübesi bulunan sakin bir adam ne de olsa. o gençlerin yanında iyi gider. ancak portlanddaki yetenekli veletlerin tam performans vermeleri kaç sene sürer, o zamana kadar hidayetin durumu ne olur? orası biraz kritik..

trapano

o degil de ben şampiyonluk yüzüğü alsam da takamam lan...

Herkes Yazıyor  © 2009