26 Haziran 2009

BOMBALAR ART ARDA

Bazıları sezon bitince Nba ile ilgili yazılar bitti sanmış ve rahatlamışlardı. Kusura bakmayın, heyecan bir şekilde devam ediyor. Tıpkı futboldaki transfer sezonu gibi.

Daha Shaq'ın Lebron'un yancısı ve ona şampiyonluk kazandırma konusundaki en büyük yardımcısı olarak Cavs'a takası tartışılırken gecenin bombası ise Orlando'ya düştü. Nba draftlarına saatler kala Orlando ile New Jersey arasında önemli bir takas gerçekleşti.

Orlando Rafer Alston - Tony Battie - Courtney Lee karşılığında, Nets'den Vince Carter ve Ryan Anderson'ı takas etti.

Rafer Alston'ın gidişi Orlando açısından ne kadar olumlu bir haber olsa da çaylak Lee'nin bu sezon gösterdiği performansa rağmen takımdan ayrılması dikkat çekici. Orlando'da kuzeni T-Mac'den sonra forma giyecek olan Carter ise eskisi gibi potaya yüklenemese de, hepimizi büyüleyen o akıl almaz smaçlarını o kadar sık vuramasa da halen daha çok önemli bir yıldız.

Bu takasın sunucu ne olur? Eğer Orlando Hidayet'i takımda kalmaya ikna edebilirse bana göre Cavs'a rağmen Doğu Konferansı'nın favorisi haline gelir. Ancak oldukça ağır bir lüks vergisi ödemek zorunda kalırlar.

Hidayet açısından ise bu takas Orlando'da kalmasını zora sokmuş gibi görünüyor olsa da Carter'ın varlığı bir bakıma Magic'in elinde Hidayet'i ikna etme açısından koz olarak da görülebilir. Ancak Portland'ın gün geçtikçe artan Hidayet isteği de unutulmamalı.

Bu takasın Orlando ve Hidayet üzerindeki etkilerini ilerleyen günlerde birlikte göreceğiz.

Hayırlısı diyelim!

3 yorum:

-2

hidayete kesin yol göründü.. 3 yıllığına 51m alıcakmış carter.. yani lüks vergisi ciddi lüks olur bu durumda..

ayrıca minnesota ne garip takımdır.. 5. sırada ricky rubio'yu aldılar. sonra da gidip 6. sıradan jonny flynn'i aldılar. ikisi de point guard.. ikisi de çocuk. kesin elde bulunsun isteyen olursa satarız kafasıdır. zaten draftta 2 tane daha point guard almışlar ve onları takas etmişler.

Adsız

hidayethaber.blogspot.com

trapano

@adsız
ahaha

Herkes Yazıyor  © 2009