30 Haziran 2009

Amateur vs Pro


Gururumuz Hidayet, Orlando'nun 4 yıllık, 36 milyon dolarlık teklifini reddederek bence büyük bir hata yaptı.

4 sene şampiyonluğu sürklase edebilir; bir NBA efsanesi haline gelebilirdi. "Ama abi onun da geçindirmesi; düşünmesi gereken bir ailesi var" diyerek Latrell Sprewell rüzgarı estirecekler nefeslerini boşa tüketmesin. Ben hala amatör düşünüyorum. Bakın Karl Malone'a, adamın NBA'de almadığı ünvan yokken yüzüksüz bitirdi kariyerini..hem de ziyan bir kontrata imza atarak kendini küçük düşürmeyi bile göze aldı Lakers'ta.

Yazık...Çok yazık...Beklenenden yüksek bir teklifti. Umarım geriye baktığında pişman olacağı bir karar daha vermez ve Portland'a gider.

10 yorum:

çölde gezen

ya herşey iyi hoş da ben amateur vs pro olayı ile alakalı bir nokta göremedim. profesyonel davranmak acaba sadece hidayet'e mi düşüyor? orlando vince carter'ı alarak zaten bazı şeyleri kaybetmeyi göze alırken, hidayet'in herşeye rağmen hakettiğinin altında bir kontratı imzalamaması amatör ruh taşımamakla alakalı olarak yorumlanmamalı bence.
bu arada hido'nun orlando'da kalmasını çok istesem de hakettiği parayı kim verirse (ki portland bu konuda çok çaba harcıyor) oraya gitmesini de anlayabiliyorum.
konu hido olursa yorum da böyle uzun olur....

Suda Balık

@çölde gezen
profesyonel davranmak kimseye düşmüyor benim ütopyamda. "Ben seni bilirim" mantığı ile yazılmış bir yazı idi.

Eğer profesyonel konuşalım dersen: Kontrat boşaltma amacı güdülen bir Carter takası ile açıktan para önerilmesi gereken Hido aynı değil. "Battie ile Alston'a ödeyeceğime Carter'a öderim" dedi Orlando. Lee'de bu takasın gerçekleşmesini sağlayan unsur zaten. Dolayısıyla miktar abartı değil. Onlar üstlerine düşeni yaptı. 9 milyon Hidayet için önerebilecekleri maksimum para idi...ki zaten lüks vergisi ödeyecekler.
Hidayet 50 Milyona 5 yıllık imzalarsa yaklaşık 10 Mİlyon dolarlık bir kaybı olacak..Dolayısıyla reddetmesi mantıklı.

ama dediğim gibi...o forma tavana çekilirken milyonları unuturdu. Şampiyonluk, final tadardı. Finale çıkarken Kobe'den fazla çekilen adam olmayı değil..."Scott, Hidayet'ten fazla çekildi...vay anasına" dedirten adam olma fırsatını kaçırdı... bir amatör; bir seyirci olarak buna "yazık" demem lazım...yoksa kendimle çelişirim.

-2

muhtemel bir şampiyonlukta başrol sahibi olma şansını tepmiş.. "geleceğin" portland'ında "tecrübesinden yararlanılan" hidayet olur şimdi ancak..

çölde gezen

@suda balık
herşeyin kesinleşmediğini, hala az da olsa bir şans olduğunu hatırlatırım.
söylediklerinin çoğuna hatta tamamına katılmakla birlikte, ayrıldığımız nokta şu: sen orlando yapması gerekeni yaptı, hidayet indirim yapıp imzalamalı diyosun. ben de hidayet fiyat indirip imzalarsa sevinirim ancak hakkını arar ve başka takımla anlaşırsa bu yaptığını "amatör ruhu kaybetmekle" senin tabirinle "pro" olmakla suçlamam diyorum.

Suda Balık

@çölde gezen
Hidayet zaten amatör falan değil..amatör olan benim. Geçmişte San Antonio'nun komik teklifini kabul etmemesi profesyonellik gereğiydi benim gözümde ve eleştirilemez ama Orlando'nun imkan zorlayan teklifi karşısında ne yapacağımı bilemiyorum. Hidayet ise bir profesyonelin yapması gerekeni yapıyor. Profesyonel olmak suçlanacak bir şey değil.

Takım tutmama argümanım var elimde...Hatta bence Portland çok daha kral takım...ama gitmesin istiyorum. Gitmese de olur.Gerçekten buna inanıyorum.

çölde gezen

@suda balık
takım tutmama argümanı benim de elimde mevcut. gıcık kaptığım ve sempati duyduğum takımlar var. ve genelde en büyük isteğim hidayet'in gıcık olduğum takımlarla kesişmemesidir. ama bu ayrı bir konu.
"orlando'nun imkan zorlayan teklifi" ise bana garip geldi. eğer cidden hido'yu tutmak isteselerdi adamın istediği fiyat 1-2 ay öncesinden belliydi, ona göre ayarlama yapsalardı. benim söylemek istediğim şu: bu durumu sadece "hido paraya gitti" gibi görmüyorum sadece.
hido orlando'dan giderse yüzük görme şansı zora girebilir, ama aynı durum vince'e rağmen hatta daha fazla orlando için de geçerli.

Suda Balık

@çölde gezen
aslında düşününce... Hİdayet Orlando'ya geldiğinde Orlando'nun halini herkes biliyordu. Sonunculuktan kademe kademe yükselerek finale kadar geldiler ve eğer Hido'yu bırakırlarsa görebilecekleri de o...en azından mevcut kadro ile.

Portland'ın durumu zaten ortada. En zengin onlar. En potansiyel sahibi de onlar. Bir Orlando efsanesi olmaz belki ama belki yüzüksüz bitirmez kariyerini. İyimser düşüneceğim bundan sonra.

-2

torontoya gitmiş kıro.. 60m vermişler.. ayrıca portland ın teklifi de 50 değil, 57 miymiş neymiş.. yanlış hareket.

Adsız

All that we ask is that you do not make any changes, that this resource text is included, and that the link above is intact At the end you are ready to go homeA friend shared that the 2 words people so commonly say on their death beds is Oh Sh**! Elizabeth Kubler Ross said and at the end of your life you will say what the great majority of people say to me when I sit at their death bed, with great grief and sadness I have made a living, but I have never lived Surprised? Well, the real surprise is that you too can put to work their techniques and make your life happier too NETWORK CONNECTIONSThanks in no small part to the Internet, computing in the 21st century relies heavily on being connected:Connected to the Internet, connected to a corporate network, connected to a wireless network, connected to a home network, connected to an online service
When I come into that inheritance, I'll ___ It says a "quart of wheat for a denariousEmergency 5: Dog ChokingOpen the dog's mouth carefully and try to see what is causing the problem The Universe will look at you and say, "Alright, you've got it! Let's give you a little more

[url=http://www.officialbearsfansstore.com/]Brandon Marshall Elite Jersey[/url]
[url=http://www.officialbearsfansstore.com/]Brandon Marshall Jersey[/url]

People grow by growing together You were fortunate to discover these as your energy blockages or bumpers as you called them Just simply by saying YES or No! How come? Your circumstances and direction in life are dependent on that YES or NO choice that you take and you will live according to that decisionWhen you are born, there is one source of thoughts, your soul, spirit, higher self, God, whatever you choose to call it

[url=http://www.texansfootballshop.com/]Arian Foster Jersey[/url]

Adsız

Both of these require guessing and detective work Mister To keep it from becoming a national epidemic we simply stop the situation in it's tracks
God is not like any human being with whom we have had a relationship Man, you'll be amazed at all of the information, tips, and ideas you never even imagined existedYou may become a hero or heroine Yah check this out

[url=http://www.officialbearsjerseystore.com/]Bears Brian Urlacher Jersey[/url]
[url=http://www.indianapoliscoltspros.com/]Pat Angerer Colts Jersey[/url]

7 It also says that stars will fall to the earth Simply find yourself in a comfortable sitting position with your back straightI believe that He wants to show all of us what will happen to our earth, once He pulls back His restraining hand, and allows Satan and one evil man, the Antichrist, to wreak as much havoc and destruction as they possibly can get away with

[url=http://www.rg3jerseys.us/]Redskins RG3 Jersey[/url]

Herkes Yazıyor  © 2009