24 Kasım 2009

abi bunun biraz daha büyüğü olsa...


eski peyote günlerinde antakyalı gençlerden sosyalist abdonun alkole olan sevdasını mutlaka anlatmışımdır. bira için tek sebebleri biga olan genç ve ekibi(kerem ve kıvanç) oturmuşlar içmişler düşünmüşler son derece kapitalist bir karara varmışlar. eğer bi gün 75lik efes çıkarsa onların eseri olduğu bilinsin diye günde milyonlarca defa tıklanan blogumuzda paylaşmak istedim.

Sayın Yetkili;
Biz Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğrencileri olarak üreticisi konumunda olduğunuzEFES PİLSEN'i çok sevdiğimizi belirterek başlayalım cümlelerimize. (Markayı özellikle büyük harfle vurguladık)Fiyat politikanız, ithal etmenizi istediğimiz biralar dışında görebildiğimiz en büyükaksaklıktan dem vurmak istiyoruz.EFES PİLSEN 75 cl olsun!Evet biz Çomü öğrencileri olarak ekte de yolladığımız 6723 imzayla en çok sevdiğimiz, yurdumuzun güzel birasını 75 cl olarak görmek istiyoruz..Mantıklı dayanaklarımız var haliyle. Mailin okunabilirliğini arttırmak ve lafı uzatmamaknamına malum kapital dünyaya uygun olarak sizin açınızdan bakıp, yaslandığımız en kuvvetlidayanağı paylaşmak istedik.Belki de en önemli tüketicilerinizin başında gelen üniversite öğrencilerinin malum yaşaralığı 18-24 yaş arası..18-24 yaş aralığındaki (erkekler baz alındı) bir öğrencinin günlük içebileceği bira adedi (maddi ve fiziksel ortalamaları alıp ve istisnaları görmezden gelerek yaptığımız ayrım sonucunda) 4-5 şişedir..İşte o 4 ila 5 arasında muallak rakam bazen yarım şişenin artmasına, bazende yarım şişenineksik çıkmasına sebebiyet vermektedir.Biraları 75 cl yapıp, fiyatı da ortalama 3 lira yapmanız halinde her birey 3 şişe alıp,artan 1 lirasıyla beyaz leblebi, fıstık vb. gibi çerezle sistemin hoşuna gidecek bir rakamla, yani 10 lirayla alışverişini tamamlayacak bundan süper, mega marketler ve Ekin Tekel büfe-miz Kemal Abi de karlı çıkacaktır.Onların karlı çıkmasıyla sizin karlı çıkacağınızı ve biz bira severleri kendinize daha da bağlayacağınızı düşünüyoruz..Biz Çomü öğrenci olarak;bu maili dikkate alacağınızı düşünüyor, fabrikadan soframıza gelen biramızı üreten ellerini-ze allah zeval vermesin diyoruz..
Saygılarımızla...

3 yorum:

Adsız

sevgili trapano kardeşim, ben de bu gençlerin destekçisiyim. içki içme sebepleri de çok geçerli, 75lik bira istemeleri de mantıklı. sen bu kadar sevsen, sen de kendine göre değişiklik yapmak istersin kardeşim. aç onların önünü, tut elinden bu gençlerin.

Suda Balık

6723 imza etkileyecektir kesin kararlarını ancak bira büyüdükçe karizması düşüyor gibi düşünüyor sanırım sektörde.. örnekler onu gösteriyor..
Bu yüzden olursa bile Efes Pilsen adı altında olmaz bence.

trapano

4-5 bira da çok değil mi sanki? 2 bira iyidir günde yeterlidir.

Herkes Yazıyor  © 2009